Høydepunkter EM 2024: Tyskland knuser Skottland i turneringsåpningen

Comments · 182 Views

Tyskerne tok ledelsen innen 10 minutter med et ml fra Florian Wirtz, EURO 2024 Tyskland drakt fulgt opp 10 minutter senere av en fra det 21 r gamle fenomenet Jamal Musiala. Tyskland la til en tredje rett fr pause med en Kai Havertz-straffe, etter en hendelse som frte til at Skottlands Ryan Porteous fikk rdt kort.Niclas Fllkrug scoret i det 68. minutt til 4-0, men en uheldig avvisning av forsvarsspiller Antonio Rudiger gikk inn for et selvml i det 87. minutt, og avsluttet Tysklands bud p nullen. Bytte Emre Can scoret p stoppetid for gjenopprette Tysklands firemlspute."Vi holdt p, sultne og grdige, det var en fullt fortjent seier mot et lag som hadde en spiller mindre," sa Fllkrug til den tyske kringkasteren ZDF etter kampen.

Skottland klarte ikke et skudd p ml, men selvmlet og rasende 10-manns forsvar kan vre stort nr det kommer til tiebreaks i gruppespillet."Tyskland var enestende, og dessverre kunne vi ikke matche dem," sa Skottlands trener Steve Clarke. "De lp fra oss veldig raskt, ga oss ikke fotfeste i kampen. Sluttresultatet var skuffende, men det vi m gjre er fortsatt foran oss."
Tyskland mter Ungarn onsdag 19. juni i den andre kampen i gruppespillet. Tyskerne runder av gruppespillet mot Sveits 23. juni.Antonio Rudigers selvml fikk Skottland p resultattavla i det 87. minutt, og reduserte ledelsen til 4-1, men Emre Can scoret for Tyskland p pause og avsluttet kampen 5-1 .Ruten var en perfekt start p turneringen for vertsnasjonen, som nsket vinne europamesterskapet for frste gang siden 1996.Niclas Fllkrug slo inn et ml i det 68. minutt mot Skottland, og kte Tysklands ledelse ytterligere etter at laget ble holdt mllst i de frste 20 minuttene av andre omgang.Ned til 10 mann og ikke nsket bli begravd i mlforskjellen, gjorde Skottland en defensiv endring ved pause og hentet Grant Hanley for angriperen Ch Adams.Skottland har ikke klart et skudd de frste 50 minuttene.

Tyskland fikk ml i lpet av de frste 19 minuttene fra 21-ringene Florian Wirtz og Jamal Musiala, Billige Fotballdrakter som absolutt dominerte frste omgang i Mnchen.I det 46. minutt omsatte Kai Havertz et straffespark som ble dmt av en VAR-sjekk en hendelse som ga Skottlands Ryan Porteous rdt kort til 3-0.Ned til 10 mann kan andre omgang bli stygg for Skottland.I det 19. minutt satte 21 r gamle Jamal Musiala inn et ml fra omtrent 12 meter unna, og kte vertens Tysklands ledelse til 2-0 tidlig i pningen mot Skottland.Florian Wirtz scoret det frste mlet i EM 2024, et lavt skudd fra toppen av sekstenmeteren som Skottlands keeper Angus Gunn fikk en hnd p men klarte ikke holde unna.

Bare 21 r gammel ble Wirtz kret til sesongens spiller i Bundesliga etter ha ledet Bayern Leverkusen til sin frste ligatittel noensinne.Tyskland og Skottland har startet i Mnchen, og pner offisielt europamesterskapet i 2024.Tyskland s ut til ha en stor sjanse mindre enn et minutt ut i kampen med Florian Wirtz p ml, noe som krevde en stor redning fra Skottlands keeper Angus Gunn men flagget var oppe for offside.UEFA hyllet Tysklands sene VM-vinnende kaptein og trener Franz Beckenbauer under pningsseremonien for Euro 2024 p fredag, med fans som applauderte da videoer av en av Tysklands beste spillere ble vist p Mnchen stadion.Beckenbauer, som dde i januar 78 r gammel, var kaptein for Vest-Tyskland til EM-seier i 1972 og en verdenscupsuksess i 1974 fr han vant verdensmesterskapet som landslagssjef i 1990."Der Kaiser", som han fikk kallenavnet for sin imponerte spillestil og beherskelse av spillet, var ogs en trofast av Bayern Mnchen-laget som vant europacupen tre ganger p rad fra 1974-76.